SMS blir allt vanligare i takt med att digitaliseringen går framåt. Men hur går man bäst till väga när man ska välja leverantör? Vad ska man tänka på, vilka fallgropar finns det? Här får du några punkter som är viktiga att tänka på.

Om du väljer en etablerad leverantör som funnits länge på marknaden och som har en stabil ekonomi så ökar chanserna att den lösning du väljer kommer att finnas tillgänglig över tid.

Fundera över hur du vill att lösningen ska fungera

  • Är den tillräckligt lätt att använda och kan den anpassas till din verksamhets behov?
  • Vill du kunna skicka SMS via mejl, API eller SMS? Hur fungerar det i så fall?
  • Om du vill skicka via ett system, hur går integrationen till? Är det svårt och kostar det extra?
  • Ska dina kunder kunna svara på dina SMS? Hur vill du få tillbaka dina svar, till din mejl eller kanske till en URL?
  • Hur ser avsändaren ut? och hur ser SMS:et ut hos mottagaren?
  • Kan jag skicka till en eller många samtidigt?
  • Finns det global täckning för mina SMS? Vad kostar det att skicka utanför Sverige?
  • Vill du också skicka inbjudan till elektronisk signering? Hur går det till och är det enkelt för dig? Ingår det i tjänsten?

Hur ser prisbilden ut?

Fundera på hur många ni kommer vara som använder tjänsten och hur många SMS det blir per månad.

Vissa leverantörer har en högre månadsavgift och lägre transaktionsavgift medan andra kanske helt saknar månadsavgift och tar mer per SMS. Be om en offert som motsvarar dina behov per månad eller år, så blir det enklare att se vilken leverantör som passar dig bäst. Fråga vilka tjänster som är inkluderat i abonnemanget eller om det tillkommer extra kostnader beroende på vad/vart du vill skicka eller vilken tjänst du vill använda.

Glöm inte att fråga om eventuella startavgifter eller avgifter för support, det kan också bli en slant i värsta fall. Kolla också upp uppsägningstiden, vissa har 1 års bidningstid.

Integritet och säkerhet

GDPR,  lagen för behandling av personuppgifter, ställer högre krav på öppenhet och behandlingen av personuppgifter. Det är viktigt att läsa igenom allmänna villkor och personuppgiftsbiträdesavtal hos alla leverantörer du är intresserad av. Här finner du våra.

 

Nästa veckas blogginlägg handlar om hur vi gör dig som kund expert på SMS, missa inte att läsa det!