Migrering av API-användare till nya plattformen

Här har vi samlat info om vad byte av plattform betyder för dig som är API-användare.

Du kan välja mellan att flytta redan nu, vänta tills den generella flytten görs eller stanna lite längre på gamla plattformen.

Migrera nu

Vi rekommenderar att ni som skickar mycket eller kritisk information flyttar redan nu för att få större kontroll och säkerställa en smidig flytt.

Hör av er till oss så att vi kan lägga upp era nya API-användare på vår nya svenska plattform. Använd URL: k8api.tellustalk.com.

Flytta automatiskt

Låt oss sköta flytten åt er, ni behöver inte ändra något.

Senare under 2024 så kommer vi att kopiera alla användare, inställningar samt lösenord och föra över dem till den nya plattformen. URL:en api.tellustalk.com pekas om och trafiken kommer därefter automatiskt rulla på nya plattformen.

Rekommenderas för er som skickar lägre volymer och inte har några specialinställningar.

Stanna lite längre på gamla

För er som känner att ni vill ha mer tid för att migrera, finns möjligheten att redan nu byta URL till gapi.tellustalk.com så följer ni inte med i den automatiska flytten.

Från och med 2024-01-31 kommer vi inte längre kunna göra några förändringar på den gamla plattformen, men den kommer inte stängas ner helt förrän senare. Vi har idag inget datum för när den kommer stängas slutligt, men troligtvis kommer den finnas kvar under hela 2024 i alla fall.

API-dokumentation

Det mesta i vår API-dokumentation är oförändrad men eftersom fler tjänster och funktioner tillkommit så har dokumentationen fått sig en uppfräschning.

Tänk på att vår nya signeringstjänst har fått en egen och ny API-dokumentation. API-anrop på det gamla formatet kommer automatiskt konverteras till den nya signeringstjänsten. Det innebär att vissa specialinställningar som eget format på mailutskick och webbsidor kommer att falla bort men grundfunktionaliteten blir kvar. För att utnyttja alla fördelar i den nya signeringstjänsten så rekommenderar vi att ni börjar kika på att bygga om era anrop.

Varför ny svensk plattform?

Det finns många anledningar varför vi har valt att byta plattform. Men största anledningen är för att bli mer GDPR-compliant.
Här kan du läsa mer om vår nya plattform!

Nyheter på nya plattformen

Signera App
Adressbok 
Adminbehörigheter
Uppdaterat utseende på hela verktygslådan

Vi uppdaterar löpande våra hjälpsidor där du kan läsa mer om hur du kan använda tjänsterna, göra inställningar och mycket annat.