Det här med svarbara SMS kan vara lite klurigt att förstå sig på, så idag tänkte jag se om jag kan räta ut några frågetecken.

Tanken med funktionen Svars-SMS är att du ska kunna skicka ut SMS från din e-post och mottagaren ska kunna svara på meddelandet.
Det svaret vill du ha tillbaka till din e-post, tillsammans med ditt föregående meddelande.
Och sen kan ni enkelt svara varann fram och tillbaka.

Detta är ju ganska enkelt löst egentligen, men sen ville vi lösa ett annat problem också.
Du vet, om man använder en vanlig mobiltelefon och skickar två olika SMS till samma mottagare, då hamnar båda de meddelandena i samma konversation hos mottagaren. Och om du är lite snabb och skickar två olika frågor direkt efter varann: ”Kan du jobba på måndag?” och ”Kan du jobba på tisdag”, hur vet du då vad som menas om du får tillbaka två svar: ”Ja” och ”Nej”? I vilken ordning har personen svarat egentligen?

Så, det här har vi alltså löst genom att sätta olika nummer som avsändare.
Då blir varje konversation unik, både i mottagarens telefon och i din e-post!

blogg_svars_sms_se

Ibland kan det upplevas lite förvirrande för mottagaren, att olika SMS från dig alltid har olika nummer. Det är bra att informera mottagarna om att inte spara numren som kontakter och att man bara kan svara från den telefon som fått SMS:et.
Här beskriver vi mer om tekniken bakom, för den som vill läsa mer.

Den här funktionen, Svars-SMS, ingår alltid i abonnemanget. Det finns en annan lösning om man vill ha svarbara SMS, fast alltid med samma nummer som avsändare. Kontakta oss om du vill veta mer om det, eller läs om det här.

Hoppas det blev lite klarare, slå en signal annars vetja!

/Jessica

Ring oss på 08-509 126 00 eller besök hemsidan på www.tellustalk.com