Skicka Fax från mailen

Här får du hjälp med att komma igång med att skicka Fax från din mail. Att skicka ett fax är lika enkelt som att skicka ett mail. Du kan skicka till alla faxmaskiner i hela världen. När du skickar ett fax, skapas ett försättsblad automatiskt med dina personliga uppgifter. Försättsbladets utseende bestämmer ni själva. Inom ett par minuter får du ett kvitto med resultatet av faxsändningen. Ingen installation krävs.

Skicka enkelt till en eller många

Sätt mottagarens faxnummer i Till-fältet och avsluta med @efax.nu
Precis som när du skickar vanliga mail är det enkelt att lägga till fler mottagare.
Skriv ditt meddelande och klicka på Skicka, så har mottagarna ditt meddelande inom någon minut!

Om du ofta skickar till samma personer så kan du spara dem bland dina vanliga mail-kontakter, de fungerar som vanliga mailadresser.

Skicka mail till 2 fax
Skicka till många med broadcast

Om du har många mottagare så kan det vara enklare att lägga deras nummer direkt i mailet, då adresserar du istället mailet till broadcast@efax.nu och efter meddelandet lägger du kodordet DistriButionList (stavat exakt så) därefter följt av mottagarnas nummer.

Om du lägger ett semikolon (;) efter numret så kan du även lägga till mottagarens namn. Namnet syns då i dina loggar och det kan vara lättare att följa upp om något meddelande inte kommer fram.

Distribution list fax
Skicka till en adressbok

Om du har sparat en adressbok i Verktygslådan på webben så kan du enkelt göra utskick till adressboken direkt från din mail, du behöver inte logga in på webben varje gång. Lägg helt enkelt adressbokens unika mailadress i Till-fältet och skicka ditt meddelande som vanligt.

Adressbokens unika mailadress hittar du under Resurser i Verktygslådan, där kan du även se vilka som är registrerade som skribenter och behöriga att skicka till adressbokens medlemmar. Om det är din adressbok så är du normalt sett också skribent.

Tänk på att adressboken har egna inställningar för hur meddelanden ser ut när de skickas till mottagaren.

Skriv ditt meddelande som vanligt och eventuellt bifoga valfria dokument.

Dokumentformat
Allra bäst är det att skicka PDF:er i gråskala, faxar hanterar inte färg.
Innan man skickar xls-filer bör man tänka till, funktioner och grafer kan ställa till det. Konvertera hellre till PDF innan du skickar.
Faxa till adressbok från mailen

Ta emot fax till din mail – Hyr ett faxnummer av oss

Vi kan tillhandahålla lokala nummer i de flesta länder och mottagna fax skickas som en PDF i ett mail till en eller flera mailadresser.
Kontakta oss för att hyra ett nummer.

Ni behöver inte byta nummer. Många av våra kunder väljer att behålla sina egna faxnummer och vidarekoppla dem till de nummer de hyr av oss.

Försättsblad
Det här med försättsblad ska vara enkelt. Redan från allra första början har ni fungerande försättsblad som skapas med automatik för varje fax.
 
Du kan ändra inställningar för försättsbladet genom att logga in på Verktygslådan och gå till Inställningar och därefter Faxinställningar.
 

Inställningar faxinställningar

Faxkvitto
Om du önskar leveranskvitto via mail för dina skickade fax så kan du logga in på Verktygslådan, klicka på Inställningar och sedan Faxinställningar.
 

Inställningar faxinställningar