Skicka skyddade meddelanden direkt från din mail

När din mailadress är registrerad på ett konto hos oss så kan du på ett väldigt enkelt sätt använda tjänsterna direkt från din mail, helt utan installationer eller plugins. Det funkar med alla sorters mail och webbmail.

Skicka enkelt till en eller flera

Du kan skicka ett skyddat meddelande till ett mobilnummer eller en mailadress. Sätt mottagarens mobilnummer eller mailadress i Till-fältet och avsluta med login.esms.nu

Precis som när du skickar vanliga mail är det enkelt att lägga till flera mottagare. När du skickar till flera mottagare får varje mottagare en egen inbjudan och kan inte se övriga deltagare.

Skriv ditt meddelande som vanligt. Du behöver inte ange något ärende när du skickar som SMS, men om du gör det så lägger vi till det överst i meddelandet, tänk på att det räknas in i det totala antalet tecken.

Klicka på Skicka, så skyddar vi automatiskt meddelandet bakom en inloggning och skickar iväg en länk till mottagaren där de kan logga in!

Avsändare på SMS
När du skickar SMS från din telefon så visas alltid ditt nummer som avsändare. När du skickar via oss har du fler alternativ, du kan till exempel låta mottagaren svara på meddelandet så att det kommer direkt tillbaka till din mail. Läs mer under Inställningar om detta.

Skyddat meddelande från mail

Sätt mottagarens mobilnummer eller mailadress i Till-fältet och avsluta med login.esms.nu
Precis som när du skickar vanliga mail är det enkelt att lägga till flera mottagare.

Skicka till många med Broadcast

Om du har många mottagare så kan det vara enklare att lägga deras nummer följt av .login direkt i mailet, då adresserar du istället mailet till broadcast@esms.nu och efter meddelandet lägger du kodordet DistriButionList (stavat exakt så) därefter följt av mottagarnas nummer.login.

Om du lägger ett semikolon (;) efter numret så kan du även lägga till mottagarens namn. Namnet syns då i dina loggar och det kan vara lättare att följa upp om någon meddelande inte kommer fram.

Bild - skyddat via broadcast

Om du har många mottagare kan det vara lättare att använda vår broadcast-funktion istället.

Mottagaren får ett SMS eller mail

Om du angivit en ärenderad i ditt meddelande så syns den, annars innehåller meddelandet bara information om att mottagaren fått ett skyddat meddelande och ombeds logga in på länken för att läsa meddelandet.

När de klickar på länken kan de logga in med BankID
Mottaget skyddat sms och mail

Mottagaren loggar in och läser

När mottagaren klickar på länken kan de logga in med det identifieringsalternativ du valt. I det här läget kan de även svara tillbaka till dig om de undrar vad det gäller.
Skyddat klickat på länk

Efter inloggningen visas innehållet i ditt skyddade meddelande, även de filer som du eventuellt bifogat. Även här kan mottagaren svara tillbaka till dig.
Skyddat inloggad

Efter inloggningen kan de läsa ditt meddelande
Skyddat inloggad

Knyt till personnummer

Lägg till personnummer i adressen om du vill ange exakt vem som ska få lov att logga in.
Då kan det se ut så här till ett mobilnummer:
0707409516@login197701011234.esms.nu

Och så här till en mailadress:
demo@tellustalk.com.login197701011234.esms.nu

Med tanke på GDPR rekommenderar vi dock att du skickar direkt ifrån Verktygslådan om du vill knyta inloggningen till specifika personnummer. Här kan du läsa mer om det.

Lägg till signering på ditt skyddade meddelande

Du kan kombinera Signering med Skyddade meddelanden, det kan vara bra om det är avtal eller annan känslig information som skickas. Mottagaren måste då först logga in med eID eller engångskod för att kunna läsa ditt meddelande. Därefter kan de signera. 

Lägg helt enkelt till login i adresseringen:
Om du skickar direkt blir adressen mobilnummer@login.sign.esms.nu eller mailadress.login.sign.esms.nu 
Om du använder broadcast skriver du mobilnummer.login.sign eller mailadress.login.sign