Välkommen till vår sida om Svars-SMS

Här har vi samlat all information om Svars-SMS som avsändare, eller som vissa kallar det: Tvåvägs-SMS.

Detta är en inställning du kan göra på din egen användare inloggad i Verktygslådan. Standardinställning är ofta Svars-SMS. Med Svars-SMS kan mottagaren svara på ditt SMS och svaret kommer tillbaka till din mail, eller en URL, där du kan fortsätta konversationen.

Tre olika funktioner – välj det som passar dig bäst

Single thread - samma nummer till samma mottagare
Detta är en tjänst som alltid ingår i abonnemanget, dock är det en inställning vi behöver hjälpa dig med.
Den här funktionen för tvåvägs-SMS är bra om du vill att alla dina meddelanden ska samlas i en enda konversation hos mottagaren. Precis som när du skickar SMS från din egna mobil.
Vi håller ordning på konversationen med hjälp av ett avsändande nummer för varje mottagare, men andra mottagare kan få ett annat nummer. Svaren hålls samman i samma konversation i din mail precis som i multithread-alternativet.
Detta gör vi genom att unikt koppla ihop en avsändande användare + ett utvalt avsändande nummer + mottagarens nummer.
Detta innebär att när du skickar ut SMS kommer olika nummer visas som avsändare för olika mottagare. Mottagare ska inte spara dessa nummer i sin kontaktbok och de ska heller inte lämna numret vidare till någon annan.
Multithread - olika avsändande nummer
Detta är en tjänst som alltid ingår i abonnemanget, den kallas även ibland SMS-svar.
Den här funktionen för tvåvägs-SMS är extra bra om du behöver ha flera samtidiga konversationer igång med samma mottagare.
Vi håller ordning på konversationerna med hjälp av olika avsändande nummer för varje konversation och svaren hålls samman i samma konversation i din mail.
Detta gör vi genom att unikt koppla ihop en avsändande användare + ett flexibelt avsändande nummer + mottagarens nummer.
Detta innebär att när du skickar ut SMS kommer olika nummer visas som avsändare för varje unik konversation. Mottagare ska inte spara dessa nummer i sin kontaktbok och de ska heller inte lämna numret vidare till någon annan.
Eget virtuellt mobilnummer som avsändare
Du kan välja att använda ett eget nummer som avsändare, detta är en tilläggstjänst.
Med ett eller flera egna nummer som används för svars-SMS får du fler möjligheter. Bland annat gör det inget om en mottagare svarar från ett annat nummer eller om de sparar numret för att SMS:a till det senare. Meddelandet kommer fram till dig ändå. Det gör också att du kan uppmana mottagarna att spara detta nummer i sin adressbok om de vill kontakta dig via SMS igen.
 
Det fungerar i övrigt på samma vis som ovanstående alternativ. Kontakta oss om du vill veta mer om den här funktionen.
 
Perfekt om man vill att kunder ska kunna skicka in SMS för att inleda en konversation, men även om man av olika anledningar inte vill att det avsändande numret ska växla.
Detta är en tilläggstjänst som innebär att man hyr ett mobilnummer av oss, som sedan används i SMS-konversationer. Kontakta oss om du vill hyra ett eller flera mobilnummer för att användas för SMS-konversationer.

Inställningar

Du kan välja vilken typ av avsändare du vill ha på dina SMS-utskick. Det ändrar du enkelt i Verktygslådan under Inställningar. Standard eller default för de flesta konton är Svars-SMS. 

SMS-inställningar

svars-sms

Klicka på pilen i rullgardinsmenyn för att välja en annan avsändare

avsändare alternativ

Default
Default är kontots standardinställning, på bilden ovan är Svars-SMS satt som standard. Huvudadministratören kan ändra den inställningen för hela kontot. Om du vill vara säker att du alltid har Svars-SMS så väljer du det alternativet i rullgardinsmenyn.