Det verkar som att även vissa Androidtelefoner har börjat krångla med korta textavsändare precis som iPhone gjort sedan länge.

Sedan flera år är det ett välkänt problem att iPhone kan slänga bort inkomna meddelanden helt utan notifiering om det är så att avsändaren är en text på 1-3 tecken. Telefonen leveransrapporterar till sin operatör att meddelandet är mottaget, och sedan slängs det bara bort.

På den amerikanska marknaden är det inte så populärt att skicka SMS med en text som avsändare istället för ett nummer, troligen för att det försvårar att spåra avsändaren. I USA kan man bli debiterad för mottagna SMS, därför vill man alltid kunna spåra avsändaren och avanmäla sig för vidare utskick. Det är antagligen grunden till att man inte byggt in fullständigt stöd för textavsändare.

Detta har diskuterats en hel del på forum men det verkar alltså snarare som att fler mjukvaruutvecklare tar bort stödet för detta.

Vi rekommenderar att man alltid använder minst 4-5 tecken i sin avsändartext för att slippa mystiskt försvunna SMS hos mottagarna.