Om man vill skicka SMS utan att behöva knappa på sin mobil kan man använda en SMS gateway.

En gateway översätts ibland med nod, knutpunkt eller grind och förgrening. Men varför inte beskriva det som datorernas och de tekniska systemens egen översättningsbyrå, en tolkservice helt enkelt.

Vår gateway gör att du kan skicka ett vanligt mejl till oss och att det landar som ett sms i mottagarens mobil.

En gateway gör kommunikation möjlig mellan olika tekniska miljöer. Datorer och system kan prata olika språk och har ibland svårt att förstå varandra, vår SMS gateway kan många språk.

Det gör att TellusTalks tjänster också är lätta att bygga in i system med hjälp av api.

För dig som använder oss för att kommunicera med dina kunder blir det busenkelt. Du hittar allt på ett ställe, i din webbaserade verktygslåda. Vill du jobba från din vanliga mejl går det lika bra.

Vad kan man använda SMS till då?

Driftlarm via SMS och även andra larm.

Larm kan även byggas på med tal-SMS. Det är SMS som blir upplästa för mottagaren. Det kan vara bra att kombinera SMS och tal-SMS om man vill vara säker på att mottagaren ska uppmärksamma larmet.

Snabb information via SMS.

Bekräftelser via SMS, som exempelvis kvitto på ett köp.

Engångslösenord. Du kan själv ställa in hur länge koden ska vara giltig.

Det är ett sätt att skicka ut inbjudan till elektronisk signering, många lever med sin mobil idag men har inte lika lätt tillgång till en mejladress.

Skyddade meddelanden, SMS med information som ingen bör läsa – annat än den person som låser upp SMS:et med BankID.

Långa SMS som presenteras som ett enda hos mottagaren, konkatenerade meddelanden. Vi har även en variant som vi kallar länk-SMS där innehållet visas på en temporär webbsida. Det är ett sätt att designa innehållet och att hålla ned kostnaden för långa SMS.

Med oss kan du skicka binära SMS, de används ofta för att skicka ringsignaler, ikoner och inställningar.

Du väljer hur du vill att avsändaren på ditt meddelande ska se ut, till exempel en kort text eller ett nummer. Vi har dynamiska avsändare.

Hurra! Så enkelt det blev att skicka SMS med TellusTalk.