påskfikaBloggen hämtar ofta inspiration från veckans arbete. Här på kontoret är det ofta så att förfrågningar kommer i vågor med samma tema. Ena månaden vill de som hör av sig ha mer information om våra SMS-tjänster och nästa period vill de som kontaktar oss veta mer om våra e-posttjänster.

Det speglas ofta i de bloggninlägg som skrivs. Därför kommer veckans inlägg att handla om den senaste vågen, nämligen e-post.

Jessica skrev om en variant av detta förra veckan när hon beskrev hur bland annat e-post automatiskt kan inledas med mottagarens namn.

Under den senaste tiden har alltså kunder hört av sig och undrat om vi kan hjälpa dem att göra större utskick av e-post. Detta eftersom vissa e-postsystem inte accepterar att skicka till mer än 500 eller 1000 mottagare. Det är ett sätt att för de som arbetar med e-post på företaget att minska risken att e-post inte levereras.

När e-postutskick går via oss försvinner risken från företaget. Vi har fått frågor om hur vi gör för att inte råka ut för samma problem.

Vi löser problemet med att använda oss av en av marknadens största leverantörer av e-posttjänster. De har en väl uppbyggd struktur för att undvika den här typen av problem. Att använda sig av en stor leverantör ger tekniska fördelar, en stabil tjänst med hög kapacitet och hög acceptans i spamfilter.

När vi skickar e-post åt våra kunder blir avsändaren en unik e-postadress per meddelande. Fördelarna är många, framförallt är det en hjälp för kunden att hålla eventuella svar separat trådade. Det blir alltså en konversation per mottagare i den e-postbrevlåda.

e-post påskfikaSå här ser det ut för mottagaren.

Andra har hört av sig för att de är intresserade av de extrafunktioner som blir tillgängliga när de gör e-postutskick med TellusTalk.

Svarar mottagaren på meddelande med något av de ord som ofta används för att avsluta prenumerationer, till exempel unsubscribe, så blockerar vi mottagaren från fler utskick. Det gör att många kunder använder våra tjänster för nyhetsbrevsutskick. De som skickar nyhetsbrev är tacksamma för att systemet automatiskt tar hand om alla som inte vill ha fler meddelanden.

Samma kunder uppskattar också att våra tjänster hanterar out of office och andra inbox assistant meddelanden. Dessa autosvar kommer inte at levereras men är fortfarande synliga i loggen.

De som gillar statistik gillar våra transaktionloggar och vår jobbstatistik. Dessa verktyg gör att det är enkelt att se resultatet av ditt e-postutskick.

En av våra funktioner har ingen av våra kunder efterfrågat men vi som sitter på kontoret tycker att den är väldigt fiffig. Därför skriver jag några rader om den.

När du skickar e-post är avsändaren en unik epostadress. Det gör att det går att ändra mottagare som svar ska skickas till i efterhand för kommande svar.

Om Anna skickar ett meddelande till måga mottagare och tar emot svar under samma vecka kan man veckan efter alltså byta så att det är Emma som tar emot svaren på samma meddelande. Det gör att inga meddelanden blir liggande hos den som njuter av sin påskledighet.

Nästa vecka är det påsk, vi har som vanligt öppet året om dygnet runt!

/ Hannele
www.tellustalk.com
qr kod tellustalk