Jag fick en förfrågan om vi kunde hjälpa till med att initiera ett SMS utskick via SMS. Ja det kan vi sade jag och det visade sig att vi var ganska ensamma om att göra det.

sms-dator_sms
Så mitt inlägg beskriver hur det går till hos oss.

Basfunktionen som används är våra Sändlistor till vilken man kopplar ett inkommande mobilnummer till.
Den eller de mobiler som skall kunna initiera utskicket sätt som Skribenter på Sändlistan och de som skall ta mot meddelandet läggs upp som Medlemmar.

Nu finns det inget som begränsar medlemmarna till att enbart bestå av mobilnummer, det kan vara fasta nummer som får meddelandet uppläst, en epostadress som får meddelandet som ett mail och naturligtvis går det även att lägga upp ett faxnummer som medlem.

När alla inställningar är klara så är det bara att skicka ett SMS till numret som är kopplat till listan så skickas meddelandet till alla medlemmar.
Naturligtvis går det även att skicka till Sändlistan via epost, api och via vårt webbgränssnitt, men det speciella är just möjligheten att initiera ett utskick direkt via SMS.

Har ni några frågor eller funderingar kring detta eller någon annan av våra tjänster? Ring oss på 08-509 126 00 eller gå till www.tellustalk.com.

/Richard